Een keukenrolhouder


In geen enkele moderne keuken kan deze handige hulp nog ontbreken!
Wat heb je nodig?
2 holle plastic buisjes, van zacht plastic. Ik gebruikte dopjes die over injectienaalden zitten, maar je kan bijvoorbeeld ook dopjes van viltstiften gebruiken.

2 plastic roerstaafjes

een zaagje wat je sloopt van de verpakkingen van vershoudfolie of aluminiumfolie.

Een tandenstoker, een velletje WC papier en een piepklein stukje alufolie.

Het gebruikte materiaal is beperkt: een hobbymesje, een kniptangetje en tacky glue

Snijd van de plastic dopjes de gesloten uiteinden netjes af en bewaar ze. Snijd van de rest van de dopjes 2 stukken af, even groot, en zo lang als je de houder breed wil maken. Snijd nu een stukje van de tandenstoker af. Dat lijm je tussen de 2 bewaarde uiteinden. Het geheel moet net even breed zijn als de 2 andere afgesneden stukken.Snijd de twee afgesneden stukje overlangs in. Knip van het zaagje een stukje op maat en lijm dat in het stukje. Pas op, doe lijm op 1 kant van het zaagje, anders kun je er geen folie meer tussenschuiven!


Schuif in 1 van de buisjes een stukje alufolie, en lijm de 2 houders op elkaar vast:Knip van het WC papier een reepje, even breed als het stukje tandenstoker. Lijm vast en rol het om het houtje.
Lijm de 2 andere houders op een stukje karton dat iets breder is dan de houders. Daar kun je zo meteen ook de zijkanten extra op vastplakken. Knip nu van de roerstaafjes een recht stukje op maat. Dat gaat makkelijkst met een kniptangetje.


Lijm nu je rol keukenpapier ertussen:


Nu alleen nog een handige plek in de keuken bedenken...

Veel plezier!
Dit is enkel voor persoonlijk gebruik of non-profit doeleinden. Mag niet worden vermenigvuldigd voor verkoop of publicatie zonder mijn toestemming.